I en bransch som rör sig framåt i den raska takt som IT gör anser vi hos Din Datorkonsult att man aldrig riktigt är färdigutbildad och därför arbetar vi kontinuerligt med att vidareutbilda vår personal. Detta sker på olika vis vilket bland annat innebär att läsa olika kurser samt ta olika certifieringar inom områden som är relevanta för verksamheten. Vissa certifikat tas av alla anställda inom företaget för att säkerställa en jämn kvalitet på den service våra kunder får.

Några av våra certifieringar* CCNA (Cisco Certified Network Associate)

five* CCDA (Cisco Certified Design Associate)

* CCNP (Cisco Certified Network Professional)
* CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert)

* MSCA: Windows Server 2008

* MCSA: Private Cloud

* MSCA: Windows Server 2012

* LFCS (Linux Foundation Certified System Administrator)

* LFCE (Linux Foundation Certified Engineer)

För oss är det dock inte diplom på en vägg som är det viktigaste utan att våra medarbetare faktiskt har förvärvat den kompetens som behövs, därför genomför vi även konsultledda utbildningsseminarier där kunskap förmedlas vidare inom företaget. På så vis försäkrar vi att nyckelkompetens inom företaget inte är upplåst på en person utan att all personal ska kunna ta del av den och därmed förmedla högre service till våra kunder.

Projekt hos kunder

I vår erfarenhetsportfolio ingår mångårig erfarenhet av såväl enskilda projekt som långvariga samarbeten, och vi har valt att ta med några exempel på arbeten vi utfört. Oavsett omfattningen på projektet är det viktigt för oss att vara med i varje steg av processen och även se till så att allt fungerar bra fortsättningsvis, vilket gör att även om vi bara bistått kunden i ett enskilt projekt är vi med efteråt för uppföljning.

En väldigt vanlig typ av uppdrag vi får är att vara med och konfigurera miljön som ett företag behöver för att sköta sin verksamhet, vilket innefattar en stor mängd olika uppgifter. Det är viktigt att komma ihåg att alla verksamheter är olika och har unika behov:

Vi visste inte riktigt var vi skulle börja när vi satte upp vårt nya kontor inne i Stockholm, men Din Datorkonsult tog reda på vad vår verksamhet arbetar med och sedan gjorde de upp en lista över vad vi skulle komma att behöva och satte igång med arbetet. Deras bedömning visade sig vara väldigt träffsäker och vi tar fortfarande kontakt med dem för råd när vi ska införskaffa nya system.

VD:n för ett callcenter

Uppdateringar av olika system vi installerat hos kund är även det en väldigt vanlig uppgift vi hanterar och ofta går det att sköta på distans. Det medför att även kunder med ovanliga scheman (såsom småföretagare som arbetar mest mot utlandet) kan låta oss sköta deras uppdateringar medan kontoret är tomt:

Vi handlar mycket med asiatiska länder inom företaget vilket innebär att våra   kontorstider ser väldigt annorlunda ut, men hittills har allting fungerat bra tack     vare att Din Datorkonsult kan sköta stor del av arbetet via TeamViewer. Tack vare att de kan ta sig in i datorerna och sköta allting utan att vi är på kontoret kan vi låta dem fixa allt och så är allting uppdaterat när vi kommer till jobbet nästa dag!

Kund sedan 2 år

Även för kunder där all programvara finns på plats redan kan det finnas behov av vår hjälp, som till exempel den hjälp ett företag som anordnar spelturneringar erhöll i samband med att de satte upp sina servrar:

Vi visste vad vi behövde för att få alla spelen att fungera, men hur vi än forwardade portarna och ändrade inställningarna så fick vi inte våra servrar att kommunicera med varandra. Precis när vi var beredda att ge upp berättade en bekant till mig om Din Datorkonsult så vi kontaktade dem och hade sedan våra servrar uppe inom 2 dygn.

Det händer även att kunder vänder sig till oss för att få hjälp med system som inte vi installerat för deras räkning, och i dessa fall blir vår breda kompetensbas extra viktig eftersom vi först måste ta reda på hur systemen är konfigurerade:

sevenVi hade hört att Din Datorkonsult arbetar med servrar av olika slag så när        vårt system havererade tänkte vi att det är ju värt ett försök i alla fall – Vi visste         knappt ens själva vad våra system bestod av men de undersökte först vårt         serversystem och sedan fixade de felet. Sedan dess har de hjälpt oss dels med   fortsatt support men även genom att hjälpa oss med att få bättre koll.

Kund sedan 1 år

För en kund som äger ett mindre hotell var vi med och hjälpte till med att sätta upp ett säkert trådlöst nätverk och därefter verifiera att hela byggnaden hade täckning:

Om jag någonsin behöver hjälp med en IT-relaterad tjänst igen kommer jag definitivt att vända mig till Din Datorkonsult igen. Jag har alltid ansett att  nätverk är svart magi men de fick det att fungera så snabbt att jag knappt hann märka att de var här!